Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Bob Dylan kaster et blik på den moderne sang

Med ’Den moderne sang’ åbner Bob Dylan en dør til sit intense forhold til fortid og nutid
Med ’Den moderne sang’ åbner Bob Dylan en dør til sit intense forhold til fortid og nutid.

Med ’Den moderne sang’ åbner Bob Dylan en dør til sit intense forhold til fortid og nutid.

Jim Lo Scalzo

Kultur
4. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Bob Dylans væsentligste bidrag til kulturen i videste forstand er hans sange, hans pladeindspilninger og ikke mindst hans koncertvirksomhed. Han er netop i disse dage ved at afslutte en række på 28 koncerter i Europa – efter 74 koncerter i USA – og den nuværende turné er planlagt til at fortsætte ind i 2024. Men ved siden af sin geniale sangskrivning, for hvilken han modtog Nobelprisen i litteratur i 2016, har han gennem årene også været aktiv på andre områder: som billedkunstner, som forfatter og som radiovært med serien Theme Time Radio Hour (2006-09), foruden at han sælger whisky og har lavet film med mere.

Nu udgiver han den med spænding ventede bog, The Philosophy of Modern Song, som på dansk har fået titlen Den moderne sang. Den danske titel siger således både mere og mindre end den amerikanske. Bob Dylan forsøger ikke at beskrive den moderne sang i al almindelighed, men netop at indkredse en side af sangskatten, som på én gang behandler den enkelte sangs baggrund og eksistentielle indhold, som han ser det, uden at han føler sig forpligtet til at være repræsentativ.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her