Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Carl Nielsen sanset og forstået af en italiensk mesterdirigent

Lyden er imponerende, orkesterspillet er fantastisk flot, og der kommer nye ting frem i DR’s SymfoniOrkestrets Carl Nielsen-serie på Deutsche Grammophon. Men med det første album med fjerde og femte symfoni overskygger chefdirigent Fabio Luisi ikke orkestrets tidligere dirigenter
Chefdirigent i DR Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret lægger fremmede øjne på Carl Nielsen.

Chefdirigent i DR Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret lægger fremmede øjne på Carl Nielsen.

DR/Søren Krabbe

Kultur
10. november 2022

DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi har barslet med det første album i deres indspilningsprojekt med Carl Nielsens seks symfonier og tre solokoncerter. Plademærket er Deutsche Grammophon, og selv om det ikke længere spiller fordums seriøse hovedrolle på den klassiske musiks markedsplads, er det absolut en fjer i hatten at udkomme på det gule mærke.

Orkestret har tidligere indspillet Nielsens symfonier og koncerter: midt i 1970’erne på EMI med den daværende chefdirigent Herbert Blomstedt og omkring årtusindskiftet på Dacapo med Michael Schønwandt. Blomstedt kendte langtfra alle symfonierne, men det kom han til, og senere indspillede han en anden, særdeles rost komplet samling af alle Nielsens symfonier, en såkaldt cyklus, for pladeselskabet Decca med San Francisco Symfoniorkester. Carl Nielsen har været den røde tråd i Schønwandts karriere, og hans cyklus regnes fortsat blandt de bedste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her