Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Det eneste, Mads Brügger afslører i sin nye bog, er sig selv

I ’Doktor Maxwell, formoder jeg?’ forsøger Mads Brügger at underbygge sin konspirationsteori om en obskur organisation af lejesoldater, der angiveligt forsøgte at begå folkemord på sorte med hiv-inficerede vacciner. Igen mislykkes han
Mads Brügger har skrevet en bog, hvor han gør op med sine kritikere og forsøger at bevise, at han havde fat i den lange ende i filmen ’Cold Case Hammarskjöld’, som fokuserer på en obskur organisation ved navn South African Institute for Maritime Research (SAIMR) og dens angivelige forsøg på at begå folkemord på sorte ved hjælp af HIV-inficerede vacciner.

Mads Brügger har skrevet en bog, hvor han gør op med sine kritikere og forsøger at bevise, at han havde fat i den lange ende i filmen ’Cold Case Hammarskjöld’, som fokuserer på en obskur organisation ved navn South African Institute for Maritime Research (SAIMR) og dens angivelige forsøg på at begå folkemord på sorte ved hjælp af HIV-inficerede vacciner.

Finn Frandsen

Kultur
11. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Mads Brügger føler sig tydeligvis misforstået og uretfærdigt behandlet.

I 2019 udgav han en dokumentarfilm, som ikke fik den modtagelse, han havde håbet på.

Cold Case Hammarskjöld begyndte som en klassisk brüggersk leg med den gamle gåde om FN’s generalsekretærs død i et flystyrt i 1961, men endte med at fokusere på en obskur organisation ved navn South African Institute for Maritime Research (SAIMR) og dens angivelige forsøg på at begå folkemord på sorte ved hjælp af hiv-inficerede vacciner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mads Brügger lader til at være en fantast der i sin egen fantasi forføres ud i sine egne falske og påfund og historier, som udspiler sig i han hoved.

han vil så gerne, men farer vild i sine fantasier, og som det bemærkes fra tidligere - historien om "Cold Case Hammarskjöld" om den svenske diplomat Dag Hammarskjöld, og var FN's generalsekretær der døde ved et flystyrt i 1961 i Nordrhodesia.

Dengang var der forskellige teorier fremme om årsagen til flystyrtet, i forbindelse med politiske uenigheder - dengang var især det hvide apartheidstyre i Sydafrika og andre kolonier i Afrika et varmt politisk emne.

Undersøgelser af flystyrtet dengang gav ingen klare svar om årsagen til styrtet, - men konspirations teorier blev undfanget om hvis politiske interesser det kunne tjene.

Nå men tilbage til filmen "Cold Case Hammarskjöld" fra 2019, - et noget dilettantisk og latterligt forsøg på at finde sandheden om flystyrtet dengang for 57 år siden, og hvor der - efterhånden ikke længere var nogen spor tilbage i området hvor flystyrtet var sket.

Filmen viste nogle af de indkøbte remedier til brug for sagen var bl.a. tropehjelme, simple metaldetektorer - og 2 stk. cigarer til nydelse efter veloverståede undersøgelser af nedstyrtningsstedet iført disse remedier.

- Altså en karikatur af dybdeborende undersøgende journalistik!

Der var sådan lidt "engelsk land-adel på afrikatur i afslappet stemning uden oprigtigt engagement", - vel nok også mest fordi den primært udspillede sig i Mads Brüggers fantasi.

Jeg slukkede for udsendelsen, som jeg fandt latterlig dilettantisk samt utroværdig af flere af ovennævnte årsager.

Sagen var som retteligen delvis benævnt "Cold Case"!