Musikkritik
Læsetid: 5 min.

Hvordan ser verden ud om 500 år? Trubaduren Richard Dawson synger svaret

Den enestående trubadur Richard Dawson færdiggør med sidste del af sin trilogi en 2.000 år lang rejse gennem Storbritannien. Den ender 500 år ude i fremtiden, hvor alt kan opleves på egen hånd uden nogen form for mellemmenneskelige relationer
Richard Dawson afslutter sin trilogi med det syvende album, ’The Ruby Cord’.

Richard Dawson afslutter sin trilogi med det syvende album, ’The Ruby Cord’.

Kuba Ryniewicz

Kultur
22. november 2022

Afslutningen på en trilogi, der strækker sig over omkring 2.000 år, begynder med, at en stol knager, og med ekstremt tøvende instrumenter. Elguitar, elbas, en lilletromme strøget med whiskers. Det går langsomt, som om vi skal ned i tempo for at klare en tidsrejse 500 år frem i tiden. Strygere og harpe ankommer. Verden er åbenbart stadig akustisk ude i fremtiden.

Den grænseløse trubadur, 41-årige Richard Dawson fra Newcastle upon Tyne, afslutter med sit syvende album, The Ruby Cord, en enestående, brillant trilogi.

Peasant fra 2017 var den første del. Den udspillede sig med et persongalleri fra opfinder over soldat til prostitueret i år 400 til 600, den tidligste middelalder i det angelsaksiske kongerige Bryneich, der lå i det østlige grænseområde mellem Skotland og England.

2020 – fra 2019 – var anden del. Et Ken Loach-lignende snapshot af et havareret Storbritannien, hvor den offentligt ansatte holdes søvnløs af de kvalte stemmer fra alle, han har svigtet, og en lagerarbejder holder sig af frygt for fyring. Hvor fodboldfans raser i gaderne, og en mand dæmper sin angst med jogging.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her