Kunstkritik
Læsetid: 5 min.

Hvis indehaveren af en sexbutik skulle stå for juleudsmykningen i Illums Bolighus: Mød Tora Schultz

Man skal holde godt øje med skulptøren Tora Schultz. I kunstnerens første soloudstilling er der popkulturel sjofelhed – og bagbundne designerstole

Hvordan er det egentlig meningen, at man skulle kunne gå på eksempelvis brosten med den trefork under hælene? Modificerede Prada-stilletter, rød linoleum, gråt autolak.

Laura Stamer

Kultur
28. november 2022

Djævlen er en kvinde, og hun går i Pradasko. Eller er det snarere en djævel, der har fået den idé at presse en kvindefod ned i tårnhøje stiletter?

Den slags spørgsmål stiller et par blodrøde lakstiletter af mærket Prada, der lynhurtigt er blevet kunstneren Tora Schultz’ (født 1991) signatur. Og de er ikke en readymade hentet fra en Sex and the City-scenografi, nej, der er noget mere fandenivoldsk på spil. For kunstneren har givet stiletterne et par treforke under hælene. 

Et par lignende stiletter har været placeret i en madelevator på Den Frie på en stor udstilling om surrealisme i samtidskunsten, og nu er et nyt par med på kunstnerens første institutionelle soloudstilling på Overgaden i København. 

Her står den modificerede luksusvare i et smalt, højt krydsfinerskab, hvis form får mig til at tænke på stålskabe på amerikanske high schools såvel som åleslanke modeller på catwalken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Intet mindre end banebrydende! Tak Tora Schultz for dit mod, som matcher Madonna’s kamp igennem årtier for kvindens værdi !

Ligestilling? Ligeløn? Ligeværd?

VorHERRE bevares, hvor har menneskehedens mænd en opgave foran sig for at balancere en simpel respekt for det modsatte køn, fremfor at tale om ulidelig kønsidentitet og udligning af kønnene!

Politisk, kønslig korrekthed er tidens svøbe og dybest set mangel på mod på at tage udgangspunkt i at der er to (læs 2) køn på planeten Jorden. Og hvor vi hver især befinder os inden for dette kønslige faktum bliver op til den enkelte.

Men undlad venligst at skabe pærevælling og suppedas i debatten ved at hævde, at forskellen mellem de to køn ikke er vigtig! Den ER vigtig, fordi den er planetarisk fundamental. Det er respekten for hinanden som mangler!

Det var bare det. Hej.

Jeg kan ved genlæsning se en mulig forvirring omkring ovenstående synspunkt. Lad det derfor være klart: ovenstående er en hyldest til Tora Schultz’ holdning og kunst samt et angreb på tidens forplumrende kønsdebat.