FILMKRITIK
Læsetid: 3 min.

Kan man forandre verden ved at være ambassadør for fodbold-VM i Qatar?

I en ny, todelt dokumentarfilm på Viaplay følger vi Nadia Nadim og hendes udskældte rolle som ambassadør for VM i Qatar. Det er et portræt af en politisk naiv og medieutrænet stjerne, der tror på, at hun gennem sporten kan forandre verden
Dokumentarfilmen ’Nadia Nadim – Game Changer?’ handler om det voldsomme medieuvejr, der rammer fodboldstjernen Nadia Nadim, da hun siger ja til at blive ambassadør for VM i Qatar.

Dokumentarfilmen ’Nadia Nadim – Game Changer?’ handler om det voldsomme medieuvejr, der rammer fodboldstjernen Nadia Nadim, da hun siger ja til at blive ambassadør for VM i Qatar.

Viaplay

Kultur
16. november 2022

Egentlig skulle Nadia Nadim – Game Changer? have været en dokumentarfilm om Nadia Nadims vej tilbage til landsholdet og det forestående EM i kvindefodbold sommeren 2022. I stedet endte det med at blive en film om den ballade, det affødte, da det i foråret kom frem, at fodboldstjernen skulle være ambassadør for det VM i Qatar, der begynder søndag.

Og det må siges at have været en gave for filmholdet, der jo allerede havde fuld adgang til Nadim og fulgte hende i Danmark, på rejser til Qatar og hverdagen i Kentucky i USA, hvor hun spiller for Racing Louisville FC.

I stedet for at fortælle en mere traditionel historie om en spillers vej tilbage fra en skade – hvilket selvfølgelig er alvorligt nok – bliver filmen til et højspændt drama om, hvordan Nadim går fra at være Danmarks fodbolddarling til i mediernes og mange fodboldfans’ øjne at være en hykler, der er ligeglad med de menneskeliv, som er gået tabt i ørkenstaten under forberedelserne til VM.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hun påstår, det ikke er for pengenes skyld, men hvor meget får hun egentlig??

Hvis man er fange i et ægyptiske fængsel, og bliver tortureret fordi man mener, at det at stemme til et valg er vigtigt, og skal respekteres af autoriteterne. Ja, så skal man åbenbart sætte sin lid til den danske fodboldspiller Nadia Nadim.

Af årsager som er temmeligt uoverskuelige, skal alverdens politisk fængslede nemlig ikke forvente kritik af tortur brugt mod politiske modstandere fra danske politikere, men altså fra skadede danske fodboldspillere.

Logikken er, ja, svær at følge, men f.eks. klimaminister Dan Jørgensen (S) nye rolle på klimatopmødet COP27 i Egypten vil ikke blive betragtet som at Dan, eller alle de andre danske deltagere, hvidvasker regimet i landet. Og de der sidder i de ægyptiske kældre, må bare håbe at Nadia Nadim mellemlander i Cairo på vej til VMI Qatar, hvis de altså kunne bruge lidt international støtte.

flimrebillede på noyaskærmen og fantastiske Nadia Nadim på forsiden af Vogue Arabia (has assigned Qatar’s Sheikha Al Mayassa bint Hamad Al Thani – chairperson of Qatar Museums as the guest editor of its latest and special edition (søster til den yderst sportsinteresserede Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani Emir af Qatar – hvilket der i sig selv ikke er noget mærkeligt i – søster altså !
er Nadia Nadim en fantastisk nyttig (sports)idiot eller en fantastisk frontfigur på sportswashing af den sminkede feudalkapitalistiske luftspejling af den virkelige virkelighed – eller bare fantastisk normal business og gode intentioner ?
https://www.google.com/search?q=nadia+nadim+vogue+arabia+magazine+cover&...
OK – måske utidigt langt ude uden sammenligning i øvrigt – men mærk alligevel efter i kontrafaktisk retrospektiv den dårlige mundsmag hvis en smuk Rosenbaum Levi eller Pfefferkorn havde poseret for et yderst effektivt insektmiddel(DuPont/Degesh/Bayer) på forsiden af TIME den 2. november 1941 .)

Det vil jeg tro at man kan. At gøre reklame for arabiske diktaturstater er sikkert med til at forandre verden. Men næppe til det bedre :o/

baksheesh بَقْشيش – til parløren for de nyttige fodboldidioter – betyder returkommission for en mindre modydelse – for den der betaler festen bestemmer melodien – intet er gratis .)