Tv-kritik
Læsetid: 5 min.

Klasse- og demokratikamp i nisseland: De nye danske tv-julekalendere sætter barren højt

DR1 og TV 2 fortsætter med at have højt ambitionsniveau for deres familiejulekalendere. Tinka skal nok endnu en gang lykkes med først og fremmest at være en god julekalender, men hos DR1 er det ikke det julede ved årets julekalender, der er bedst
’Julehjertets hemmelighed’ er en klassebevidst kærlighedshistorie mellem stalddrengene Rasmus (Maximillian Henriques Hale) og herregårdsdatteren Marie Louise (Isa Thorlacius).

’Julehjertets hemmelighed’ er en klassebevidst kærlighedshistorie mellem stalddrengene Rasmus (Maximillian Henriques Hale) og herregårdsdatteren Marie Louise (Isa Thorlacius).

Bastian Schiøtt

Kultur
1. december 2022

Det er i virkeligheden en luksus, at vi hvert eneste år får lov at føle forventningens glæde op til den 1. december: Vil vi igen blive forkælet med en julekalender på niveau med Tidsrejsen, Julefeber eller Tinkas juleeventyr?

Meget kan man i dag sige, og meget bliver der lige nu sagt om julekalenderne med Jan Linnebjerg i rollen som Pyrus, men det var ikke desto mindre historierne om Alletiders Nisse, der i 1990’erne løftede julekalenderne op i bedste sendetid og gjorde hele familien, og ikke bare de mindste børn, til målgruppe for både DR1 og TV 2 i julemåneden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Spekulerer på, om der ikke rundt omkring i arkiverne i de tidligere socialistiske lande ligger nogle socialrealistiske børneprogrammer, som kan fås for en slik, så børnene kan komme til at se, hvordan verden virkelig ser ud.
Gætter på, at dem vil i det mindste smagsdommerne kunne acceptere..

Willy Johannsen

Nu, da det ser ud til, at jeg er den eneste, som interesserer mig for det her, så undrer det mig, hvorfor i alverden lader man ikke børnene selv bestemme, hvad de vil se, og hvad de godt kan lide?
Men som sædvanlig er det nogle - sandsynligvis venstreorienterede - voksne, med de helt rigtige meninger - som vil bestemme.
Det er kvalmende!
Ud over alle grænser!
Find dog noget fornuftigt at beskæftige jer med....

Frank Østergaard

- hent katten Nissefar!