Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Litteratur bliver ikke meget vildere lige nu end Maren Uthaugs ’11 %’

Maren Uthaugs groteske og tankevækkende nye roman, ’11 %’, beskriver en dystopisk fremtid, hvor mænd er interneret i avlscentre. Læs, grin og tænk. Litteratur bliver ikke meget vildere lige nu
Sproget i ’11 %’flyder, så man føler sig hjemme, tonen er munter og let grotesk, som vi kender fra Uthaugs andre bøger og tegnede striber.

Sproget i ’11 %’flyder, så man føler sig hjemme, tonen er munter og let grotesk, som vi kender fra Uthaugs andre bøger og tegnede striber.

Nikolai Linares

Kultur
11. november 2022

Nogle hundrede år ude i fremtiden, efter Evolutionen, regeres samfundet af kvinder, blot kaldet Mennesker. De få eksisterende mænd, »hanner«, lever i et avlscenter på Lolland, som kvinder kan rejse til for fornøjelse eller befrugtning. Samfundsindretningen er en konsekvens af en kombination af klimakatastrofe og mænds generelle evne til at skabe utryghed og ballade. Som en af personerne, Eva, forklarer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fantastisk bud på hvor den radikale feminisme kan tage os hen.

Hvis man mener, at kvinder er mindre morderiske og tyranniske end mænd, kan man jo se på Margaret Thatcher, Queen Elizabeth, og det faktum, at de fleste hvide kvinder i usa stemte på trump i 2016...

Ønsket om at gøre andre ondt, som erstatning, hvis man ikke positivt kan skaffe sig selv fordele, er ikke køns-specifikt. Der findes næppe mere ondsindede arbejdspladser, end de arbejdshold, der har overvægt af kvinder.

Jeg kan godt lide tanken om at isolere alle vores problemer, med en etnisk udrensning, men det virker vist aldrig i praksis, hverken ved at udvælge tabere eller udvælge vindere. Der har været behjertede forsøg på at skelne på race, alder, køn, intelligens, højde, seksuel handelsværdi, uddannelse, etnicitet, religion, eller sportslighed. De har allesammen vist sig værdiløse.