bogkritik
Læsetid: 6 min.

Michael Ignatieff bringer lærde og trøstende tanker videre til læseren

’Om trøst’ er et overflødighedshorn, som man kan dykke ned i hele den kommende vinter og de næste med. Pædagogisk og sprænglærd på samme tid
Ignatieff kalder selv sin bog en samling portrætter, arrangeret i kronologisk rækkefølge. Men du godeste en belæsthed, det kræver at male disse portrætter i et indfølende og samtidig letlæst sprog.

Ignatieff kalder selv sin bog en samling portrætter, arrangeret i kronologisk rækkefølge. Men du godeste en belæsthed, det kræver at male disse portrætter i et indfølende og samtidig letlæst sprog.

Sigrid Nygaard

Kultur
25. november 2022

Så kom den første oversættelse til dansk af canadiske Michael Ignatieff, nemlig hans seneste bog: Om trøst. At finde lindring i svære tider, hvor han gennem portrættering af en lang række historiske personer så at sige skriver en trøstens historie.

Blandt Ignatieffs tidligere bøger er Human Rights as Politics and Idolatry (2001), The Lesser Evil (2004) og The Ordinary Virtues (2017), som alle har bidraget til hans ry som en internationalt kendt politisk filosof og forfatter. Ignatieff er forhenværende rektor ved Det Europæiske Universitet i Budapest, tidligere leder af det canadiske Liberal Party, professor på Harvard University, og hans anetavle er spækket med ligeledes indflydelsesrige forfædre: Russiske adelige som farfaderen, greve Paul Ignatieff, der var tsarens sidste uddannelsesminister. Hans russiskfødte far George Ignatieff, der var Canadas ambassadør i Jugoslavien, FN og NATO. På mødrene side nedstammer han fra en kendt canadisk akademiker og forfatter, George Monro Grant, og for at det ikke skal være løgn, var hans farmor prinsesse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her