Bogkritik
Læsetid: 12 min.

Nadezjda Mandelstam skriver hårdkogt, indlevende, præcist, modigt og sjælsrystende

Nadezjda Mandelstams bog ’Med håb imod håb’ giver et uhyggeligt indblik i undertrykkelsens mekanismer, og læst i lyset af Ruslands krig i Ukraine er den chokerende aktuel. Samtidig er bogen forrygende rejseskildring
I Nadezjda Mandelstams rystende erindringer, Med håb imod håb, fra sluttredivernes stalinistiske terrorregime i Sovjetunionen, konfronteres vi med denne epokes afsindige menneskelige mørke.

I Nadezjda Mandelstams rystende erindringer, Med håb imod håb, fra sluttredivernes stalinistiske terrorregime i Sovjetunionen, konfronteres vi med denne epokes afsindige menneskelige mørke.

Album / Fine Art Images

Kultur
18. november 2022

Nadezjda Mandelstams rystende erindringer, Med håb imod håb, fra sluttredivernes stalinistiske terrorregime i Sovjetunionen er en af den slags bøger, som ikke lige med det samme forsvinder i glemslen. Den beskriver en epoke i et kæmpeland i verden, som er så rædselsfuld, at man jo naturligvis helst ville fortrænge, glemme, sige, det var dengang, nu er det tid til at komme videre. Hvorfor skal vi konfronteres med dette afsindige menneskelige mørke en gang til? Det korte svar må være: fordi vi ikke er kommet ud af det endnu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Tak til Inf. og TB.