bogkritik
Læsetid: 4 min.

Ny bog indeholder alt, hvad du vil vide om ’Huset på Christianshavn’, men aldrig har turdet spørge om

Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard har skrevet et ualmindelig appetitlig, velresearchet og delikat værk om den populære tv-serie ’Huset på Christianshavn’
Jensen og Monggaard serverer fint og fyldigt portrætter af alle de skuespillere som på godt og ondt gestaltede personerne i historien.

Jensen og Monggaard serverer fint og fyldigt portrætter af alle de skuespillere som på godt og ondt gestaltede personerne i historien.

Ritzau/Scanpix

Kultur
25. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I årene 1970-1977 med 14 sæsoner og 84 afsnit af en halv times tid lagde – for nu at bruge en kliché om anden populær tv-dramatik – fjernsynsserien Huset på Christianshavn gaderne øde i hele Danmark. Lørdag efter lørdag i monopolets sidste dage med kun en dansk kanal, samledes danskere i millionvis for at se og høre nyt fra ejendommen i Amagergade nummer 7. En særegen blanding af situationskomik og tidstypisk aktualitet. Men også rigeligt med den lurmærket folkekomedie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg har de tos bøger om Olsen-Banden filmene og Matador. De er en fryd at bladre og læse i.

Frank Wilhelmsen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Frank Wilhelmsen

Jeg satser på at få den i julegave, og ser frem til at læse bag om HUSET - for hold da op, hvor har deres problemer ofte kunnet genfindes i nuet i de forskellige årtier :-)
Mon ikke serien kan holde flere år endnu? Håber det.... For vi både elsker og hader dem, og kan se os selv i.... flere af rolle-modellerne.

Frank Wilhelmsen -
problemet med huset er, at den er alt for bygget op omkring "tidsånden".
Der er afsnit, man ikke kan se uden at få ondt i de sammenkrøbne tæer - og afsnit, der bærer sørgelig præg af, der SKULLE leveres tekst til et ugeafsnit, tydeligst i tulipanepisoden.