Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Ny bog viser, at Karen Blixen var langt mere formet af islamisk kultur og kunst, end vi tror

Blixen-forskeren Ivan Z. Sørensen har kastet et særdeles grundigt, nyskabende og horisontudvidende lys over Blixens ellers enormt belyste liv og litteratur i endnu en nyskabende bog om hende
Karen Blixen sammen med sine afrikanske arbejdere foran sit hjem i Kenya. Karen Blixen møder islamisk kultur i sin omgang med sine ansatte somaliere på farmen og teologisk skolede muslimer, og ikke længe efter ankomsten til Kenya begynder hun at studere islamiske skrifter

Karen Blixen sammen med sine afrikanske arbejdere foran sit hjem i Kenya. Karen Blixen møder islamisk kultur i sin omgang med sine ansatte somaliere på farmen og teologisk skolede muslimer, og ikke længe efter ankomsten til Kenya begynder hun at studere islamiske skrifter

The Granger Collection

Kultur
11. november 2022

Det er almen viden om det 20. århundredes mest berømte danske forfatter, at hendes 18 år i Afrika fra 1914 til 1931 betød alverden for hendes liv, livssyn og forfatterskab: Det var her, hun som kaffefarmer endelig fandt en karrierevej, blev gift, fik syfilis, mødte sit livs store kærlighed og mistede ham til døden, blev skilt, erfarede andre kulturer og Afrikas storslåede natur, gik bankerot og påbegyndte nogle af de syv fantastiske fortællinger, der med ét slag gjorde hende verdensberømt i 1934, mens hun hjemme på Rungstedlund længtes mod det Afrika, der var »de bedste år af mit liv«, som hun sagde til Politiken i 1937.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her