Bogkritik
Læsetid: 7 min.

Quentin Tarantino har skrevet en af de bedste bøger om film, filmredaktøren har læst

Selv om det ikke er nogen overraskelse, at Quentin Tarantino skriver godt, er det glædeligt, at han også er skarp, velformuleret og generøs med sine tanker i ’Cinema Speculation’, der er fuld af personlig og passioneret filmanalyse og -kritik
Quentin Tarantino under optagelsen til Once Upon a Time i Hollywood i 2019. En romanudgave af filmen blev hans forfatterdebut, hvor han udbygger filmens og hovedpersonernes verden.

Quentin Tarantino under optagelsen til Once Upon a Time i Hollywood i 2019. En romanudgave af filmen blev hans forfatterdebut, hvor han udbygger filmens og hovedpersonernes verden.

Sony Pictures

Kultur
25. november 2022

I 1972, da Quentin Tarantino var blot ni år gammel, så han en film, der kom til at forandre hans liv for altid. Hans forældre var skilt, og han boede sammen med sin mor i Los Angeles. En lørdag i november inviterede hendes daværende kæreste, en sort footballspiller ved navn Reggie, lille Quentin med i biografen – for at indynde sig hos moren.

Reggie tog drengen med til biografdistriktet i Downtown Los Angeles, og her løste de billet til blaxploitation-stjernen Jim Browns nye film, Black Gunn, en krimithriller med Brown i rollen som hævngerrig, røvsparkende og skarptskydende natklubejer.

Quentin var det eneste hvide ansigt i den store biografsal, der var proppet med 850 forventningsfulde begejstrede mennesker, 800 af dem mænd, som gerne ytrede deres begejstring. Det var en oplevelse, der brændte sig fast i Tarantinos bevidsthed, og, skriver den nu 59-årige filmskaber i sin nye bog, Cinema Speculation: »Jeg har ærlig talt ikke været den samme siden.«

Han fortsætter:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

TAK Christian Monggaard !
En forrygende fin og respektfuld anmeldelse !
Jeg kan næsten ikke vente med at få fingrene i den bog ;)
Mvh Hanne

Christian Monggaard, Katrine Damm og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar