Sean Penns Oscar er rejst til Ukraine, mens danskerne har skruet op for streamingforbruget

En enestående amerikansk musiker er død, Sean Penn har givet sin Oscar til Zelenskyj, og danskerne ser mere streaming end flow-tv. Det er nogle af de begivenheder, som har fanget kulturredaktionens opmærksomhed i denne uge
En enestående amerikansk musiker er død, Sean Penn har givet sin Oscar til Zelenskyj, og danskerne ser mere streaming end flow-tv. Det er nogle af de begivenheder, som har fanget kulturredaktionens opmærksomhed i denne uge

Katrine Bælum

Kultur
11. november 2022

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Prisen for krigens mest bizarre gestus går til...

Hvem husker de første dage af krigen i Ukraine, hvor hollywoodskuespiller Sean Penn valgte at rejse dertil, så han kunne optage en dokumentarfilm om invasionen? Nu er han tilbage i Ukraine for at fortsætte filmoptagelserne, og i den forbindelse har han besøgt Ukraines præsident Zelenskyj for at udtrykke sin støtte. Og hvordan hjælper en hovedrig skuespiller mon bedst et land i krig? Det findes der selvfølgelig mange gode bud på, men Sean Penns valg faldt på at forære sin ene Oscarstatuette til præsidenten. Det skriver BBC.

»Kom tilbage med den til Malibu, når du vinder,« lød det kækt fra skuespilleren, der tilføjede, at det var en fjollet og symbolsk gestus. Sådan ser vi også på det her på kulturredaktionen, men hvem ved, måske vejer statuetten tungere hos Zelenskyj, der trods alt selv har en skuespillerkarriere bag sig.

Rebekka Bundgaard

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her