Teaterkritik
Læsetid: 6 min.

Skøn kærlighed og kynisk bandekrig i Det Kongelige Teaters flotte ’West Side Story’

Desillusionen præger Thomas Bendixens iscenesættelse af kærlighedsmusicalen ’West Side Story’ på Operaen. Men Søren Torpegaard Lund lyser uimodståeligt op i rollen som den forelskede Tony
’West Side Story’ er blevet en imponerende musical på Operaen, hvor orkestret spiller Bernsteins iørefaldende musik, mens de kører op og ned bag musicalens performere, der står på brandtrapperne og forsøger at nå hinanden i et kys.

’West Side Story’ er blevet en imponerende musical på Operaen, hvor orkestret spiller Bernsteins iørefaldende musik, mens de kører op og ned bag musicalens performere, der står på brandtrapperne og forsøger at nå hinanden i et kys.

Miklos Szabo

Kultur
22. november 2022

West Side Story står og falder med de to unge skuespillere i hovedrollerne som Tony og Maria. For det er deres forelskelse og deres håb, som vi lever os ind i, mens alle omkring dem slås og nedgør hinanden i denne forrygende immigrantmusical, som Leonard Bernstein skabte musikken til i 1957.

’There’s a place for us ...’. Sådan synger Tony og Maria, når de ser hinanden i øjnene og inderligt håber, at de kan finde et sted i verden at være. For de tilhører to forskellige grupper: The Jets og The Sharks. Tony er indfødt newyorker, og Maria er puertoricansk immigrant, der lige er kommet til byen for nogle uger siden. Og selvfølgelig bliver de forelskede. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

En pragtfuld anmeldelse!