Seriekritik
Læsetid: 9 min.

Alle er ulykkelige, og ingen kan se nogen udvej i den knugende femte sæson af ’The Crown’

I sæson fem af den storslåede britiske serie ’The Crown’ er tidligere tiders imperiale pragt vendt til afvikling. Dronningen er ensom og gammel, og Diana skal dø. Dramaet om de kongelige, der ikke er et hak bedre end os, er stadig inciterende tv
Elizabeth Debicki kopierer den mest fotograferede kvinde i verden med millimeterpræcision. Hun efterligner overklassepigens uskyldsrene udtale, blinker sørgmodigt med de tunge øjenlåg og bukker hagen kysk til brystet.

Elizabeth Debicki kopierer den mest fotograferede kvinde i verden med millimeterpræcision. Hun efterligner overklassepigens uskyldsrene udtale, blinker sørgmodigt med de tunge øjenlåg og bukker hagen kysk til brystet.

Netflix/Keith Bernstein

Kultur
12. november 2022

Hele verden er en scene. Og publikum holder i den grad øje med, om du træder forkert. Sådan er det i hvert fald for de kongelige i den britiske hitserie The Crown, hvis femte sæson er nået til 1990’erne – et forfærdeligt årti for kronen. Og derfor et potentielt slibrigt årti for tv-seeren.

Sæsonen åbner med en genial scene, hvor prinsesse Diana (Elizabeth Debicki) og kronprins Charles (Dominic West) trænger til at klinke skårene og derfor er blevet sendt på en bryllupsrejse nummer to til Sicilien, samme destination som første gang. Men Charles har smuglet venner med på turen for at undgå at snakke med den næsten 13 år yngre Diana – og hun vil bare gerne i land for at shoppe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her