Teaterkritik
Læsetid: 4 min.

Vidunderligt standupteater om cancerpatientens mareridt

Holger Østergaard er en suveræn standupkomiker i den brillante og medrivende monolog ’En lille smule ubehag’ om prostatacancer og det satans liv
Den skarpe komiske skuespiller Holger Østergaard skaber nærmest et standupshow ud af prostatamonologen ’En lille smule ubehag’, der er på turné med Teatret Svalegangen.

Den skarpe komiske skuespiller Holger Østergaard skaber nærmest et standupshow ud af prostatamonologen ’En lille smule ubehag’, der er på turné med Teatret Svalegangen.

Montgomery, Creative Zoo

Kultur
15. november 2022

Som kvinde føles det en smule pikant at sætte sig i teatersalen for at opleve en forestilling om prostatacancer. Men det er altså, hvad En lille smule ubehag er: En monolog om en mand, der i forbindelse med en helt almindelig helbredstest får konstateret et såkaldt ’forhøjet PSA-tal’ – og som derefter finder ud af, at han har prostatakræft. Uden at have symptomer.

Til gengæld befinder man sig både som kvinde og som mand lynhurtigt i det mest sprudlende selskab af livsglæde og selvironi. For skuespilleren Holger Østergaard er en fest. Han optræder nærmest som standupkomiker, når han fortæller om sine oplevelser gennem sundhedssystemet – og ikke mindst om sine kiksede forsøg på at lade være med fortælle sin kæreste om, at han skal til læge … Som kvinde føler man sig faktisk privilegeret over, at man her kan få en bramfri og klog beretning om den mandesygdom, som åbenbart rammer 4.500 mænd i Danmark hvert år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her