Musikkritik
Læsetid: 4 min.

Amerikansk jazzlyn slår på trommer for håndarbejdets fremme

Komponisten og multiperkussionisten Makaya McCraven har skabt et supersanseligt nu-jazz-værk, der advokerer for menneskekroppens plads i verden og i musik. I et stort set akustisk rum kan man gå opdagelse og høre mindelser om både Alice Coltrane og Marvin Gaye

McCraven kan sin funk, sin hiphop, sin jazz og noget helt fjerde ...

Sulyiman Stokes

Kultur
12. december 2022

I en verden, hvor let afkodelige melodier og elektroniske klange er blevet dagens ret, er det befriende at rende ind i et jazzalbum, der fokuserer på rige harmonier, store orkestreringer og gammeldags instrumenter mestendels af den akustiske variant. Trompeter, saxofoner, klaver, violiner, vibrafon, harpe, koklokker, trommesæt og alskens andet slagtøj.

Den amerikanske trommeslager, perkussionist og komponist Makaya McCravens femte reelle soloalbum In These Times er forunderligt. Det er et diskret klingende værk. Alle klange har afrundede hjørner, intet udsiges med eftertryk. Selv når McCraven slår hårdt på lilletrommen, er det behageligt. Men lytter man efter – og det skal man for at få den fulde oplevelse – så er In These Times en kreativ, sofistikeret hvirvelvind af harmonier, melodier, rytmer. Uden at det bliver esoterisk, for det er så bedårende ligetil smukt uden at blive forudsigeligt eller jovialt. Så fuld af mulige indre, frit fabulerende billeder i lytteren – dem, som kun musik kan frembringe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Fedt med denne gode kalendergaver!
Tak Ralf