Musikkritik
Læsetid: 5 min.

Dødsmetalliske mareridt før julen

Navnløs rædsel, grotesk body horror og symfonisk storhed. Den ekstreme metal har mange måder at nærme sig tærsklen til døden på
Maceration, som siges at have skabt det første danske dødsmetalalbum med A Serenade Of Agony fra 1992, er i år genopstået med det nye album It Never Ends ….

Maceration, som siges at have skabt det første danske dødsmetalalbum med A Serenade Of Agony fra 1992, er i år genopstået med det nye album It Never Ends ….

Pressefoto

Kultur
10. december 2022

Er der tale om en ny juletradition? Sidste år udsendte det danske dødsmetalband Detest deres længe ventede albumopfølger til debutalbummet Dorval (1994) lige op til juletiden. I år er det så det genopståede band Maceration, der gerne krediteres for at have skabt det første egentlige danske dødsmetalalbum med A Serenade Of Agony fra 1992, som lige op til advent smed det nye album It Never Ends … 30 år efter sin forgænger.

Personligt kan jeg i hvert fald bifalde, at der bliver plads til fræsende guitarer, dyriske growl og klassisk dødsmetalrabalder i juletiden, og hvis den vistnok nu pensionerede nisse Pyrus vil lægge handling bag ordene om, at han vil have »mere ramasjang og tjubang i den« i julen, kan man da håbe, at også han skruer op for numre som »Engulfed in Agony« og »Monolith of the Cursed«, mens træet pyntes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her