Filmkritik
Læsetid: 3 min.

Der er drama, humor og hits i Panah Panahis suveræne debutfilm ’Hit the Road’

Jafar Panahis søn Panah Panahi spillefilmdebuterer suverænt med ’Hit the Road’, der med sin helt egen stemme smukt bevæger sig mellem de hverdagssmå og livsdefinerende, store øjeblikke
Man fornemmer, at der er noget særligt på færde fra den første sekvens i iranske Panah Panahis spillefilmdebut, ’Hit the Road’, hvor en seksårig dreng (Rayan Sarlak) leger, at han spiller klaver på sin fars (Hassan Madjooni) gipsindpakkede ben.

Man fornemmer, at der er noget særligt på færde fra den første sekvens i iranske Panah Panahis spillefilmdebut, ’Hit the Road’, hvor en seksårig dreng (Rayan Sarlak) leger, at han spiller klaver på sin fars (Hassan Madjooni) gipsindpakkede ben.

Angel Films

Kultur
8. december 2022

Man fornemmer, at der er noget særligt på færde fra den første sekvens i iranske Panah Panahis smukt stemningsskiftende spillefilmdebut, Hit the Road. Åbningsbilledet fanger en seksårig dreng (Rayan Sarlak) på bagsædet af en bil, hvor han leger, at han spiller klaver på sin fars (Hassan Madjooni) gipsindpakkede ben. Vi hører smuk klavermusik, mens kameraet bevæger sig rundt og introducerer resten af familien, som også tæller moren (Pantea Panahiha) og storebroren (Amin Simiar).

Det kunne være en kort kørepause på en almindelig børnefamilies biltur, hvor snakken og drillerierne lunt går på kryds og tværs, indtil moren konstaterer, at lillebror trods forbud har medbragt sin mobil. Den bliver fluks konfiskeret og begravet foran de imponerende iranske klipper, og selv om filmen aldrig sætter konkrete ord på, er det første tegn på noget truende, som familien kører væk fra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her