Filmkritik
Læsetid: 4 min.

’Elsker dig for tiden’ er en romantisk komedie, man gerne vil se igen – også om mange år

Serieskaberne og skuespillerne Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag spillefilmdebuterer med den veloplagte og velspillede parforholdskomedie ’Elsker dig for tiden’, der argumenterer for kærligheden som en mangeartet størrelse
Anna (Julie Rudbæk) og Thomas (Kasper Dalsgaard) møder hinanden og forelsker sig i Julie Rudbæk og Jesper Zuschlags vellykkede romantiske komedie ’Elsker dig for tiden’. Foto: SF Studios

Anna (Julie Rudbæk) og Thomas (Kasper Dalsgaard) møder hinanden og forelsker sig i Julie Rudbæk og Jesper Zuschlags vellykkede romantiske komedie ’Elsker dig for tiden’. Foto: SF Studios

Kultur
22. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den ene af hovedpersonerne i Julie Rudbæk og Jesper Zuschlags nye, romantiske komedie, Elsker dig for tiden, tømreren Thomas (Kasper Dalsgaard), har en stor samling romantiske komedier fra 1990’erne på dvd. Det er gode film, forklarer han sin kæreste, fotografen Anna (Julie Rudbæk selv), og så kunne han som dreng flygte fra sine forældres skænderier, når han så en af filmene og skruede helt op for lyden.

Samtalen mellem de to, der falder nogenlunde halvvejs i handlingen, siger både lidt om, hvor Rudbæk og Zuschlag har hentet inspiration til deres debutfilm – der er referencer til alt fra Da Harry mødte Sally til Den eneste ene – men også noget om forholdet mellem Thomas og Anna og deres mildest talt forskellige syn på kærlighed og parforhold. Hvor han er uforbederlig romantiker, der tror på den eneste ene og evig kærlighed, er hun anderledes pragmatisk – nogle ville sige kynisk eller desillusioneret – anlagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her