Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Der går ni sider før første punktum i Madame Nielsens romanlabyrint – det må blive berømt

Madame Nielsen har sat sig for at skrive næsten uden punktummer i en beretning om død og i anledning af corona, hendes fandens smukke prosa går også i kloster
Kultur
16. december 2022
I Madame Nielsen nye bog Den højeste orden & Underverdenen optræder det første punktum efter ni sider. En åbning, som må blive berømt.

I Madame Nielsen nye bog Den højeste orden & Underverdenen optræder det første punktum efter ni sider. En åbning, som må blive berømt.

Torben Huss

Madame Nielsens igangværende projekt hedder Pentagon smeltet og skal blive til fire romaner i alt med – det er der stil over – omslagsillustrationer af John Kørner. Den højeste orden & Underverdenen er den tredje roman i kvartetten, de to første udkom tidligere på året, og den sidste er planlagt til at udkomme til februar. Et nogenlunde højt skrivetempo er en del af værkets temperament.

Noget halsbrækkende er der samtidig over Den højeste orden & Underverdenen, noget the show must go on over det hele, især fordi Madame Nielsen her i den tredje bog har sat sig for at skrive næsten uden punktummer i »endeløst slyngende sætninger«. Det første punktum optræder først efter ni sider – efter ordet »død«. Den åbning må blive berømt, hør bare:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Berlusconi er en ren amatør.