Musikkritik
Læsetid: 4 min.

Helga Myhr betragter hjemstavnens musik fra dristige perspektiver

Med udgangspunkt i sin hjemegns tradition og landskab udforsker den unge norske musiker Helga Myhr og hendes stærke ensemble folkemusikkens dobbelthed mellem rodfæste og længsel
Helga Myhr tager på sit andet soloalbum, ’Andsyning’, igen udgangspunkt i musikken fra Hallingdal med sin hardangerfele – et violinlignende instrument, hvis særlige klang er tæt knyttet til den norske folkemusik.

Helga Myhr tager på sit andet soloalbum, ’Andsyning’, igen udgangspunkt i musikken fra Hallingdal med sin hardangerfele – et violinlignende instrument, hvis særlige klang er tæt knyttet til den norske folkemusik.

Signe Fuglesteg Luksengard

Kultur
20. december 2022

Overfladisk betragtet kan folkemusikken betragtes som del af et nationalt projekt. En kulturarv, som er med til at binde et land sammen gennem melodier og danserytmer. Men der er samtidig indbygget et paradoks i, at jo mere man nærmer sig folkemusikken, desto mere er det, som om det nationale fortoner sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her