Teaterkritik
Læsetid: 4 min.

Magtens forgængelighed lyser ildevarslende på Teater Nordkraft

Et skønt og skørt udvalg af historien og mytologiens faldne autokrater er i Aalborg blevet til en stilistisk enkel, men rå, blodig og insisterende forestilling om splittelsen mellem magt og menneske og historiens gentagelse
Skuespilensemblet fra Teater Nordkraft har han skabt en dynamisk urovækkende scenisk fortælling, der undersøger magt og magtmenneskets natur på tværs af tid.

Skuespilensemblet fra Teater Nordkraft har han skabt en dynamisk urovækkende scenisk fortælling, der undersøger magt og magtmenneskets natur på tværs af tid.

Teater Nordkraft

Kultur
3. december 2022

»Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Hvad synes I, jeg skal gøre,« spørger den græske sagnkonge kong Kreon tørt konstaterende publikum, mens han propper munden fuld af slik fra Quality Streets velkendte chokoladeblanding. Forinden har han indemuret sin kommende svigerdatter i en grotte, da hun har forbrudt sig mod kongens lov for at følge en højere lov; gudernes. Scenariet er hentet fra Sofokles antikke klassiske tragedie om Antigone (500-tallet f.kr.) og skuespilleren er dynamiske Jakob Hannibal med den sprøde underspillede komiske timing.

Sammen med det øvrige skuespilensemble fra Teater Nordkraft; Laura Kold, Thomas Nielsen og Lærke Schjærff Engelbrecht, instruktør Nikolei Faber og dramaturg Pernille Kragh har han skabt en dynamisk urovækkende scenisk fortælling, der undersøger magt og magtmenneskets natur på tværs af tid – fordi »hvis man vil forstå nutidens magthavere, må man forstå fortidens«, som er forestillingens indledende replik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her