Kunstkritik
Læsetid: 5 min.

Melanie Kitti er ikke bare en sælsom digter, men også en foruroligende god kunstner

Stortalentet Melanie Kitti har omskabt en gammel herregård uden for Næstved til et hjemsøgt hus med tyste fresker. Med hende har vi fået en ny tværnordisk kunstner og digter, der har sit helt eget formsprog
Næser, fingre, teddybjørne ... De kigger fortabt ud fra deres billedfangenskab.

Næser, fingre, teddybjørne ... De kigger fortabt ud fra deres billedfangenskab.

Malle Madsen

Kultur
6. december 2022

Jeg kan tage mig i at tænke, at det må være stressende at være en ung og talentfuld kunstner. Det kan virke, som om man må fylde ordrebogen op for at bryde igennem lydmuren, som om det ikke er godt nok at excellere i et felt. Olga Ravn skriver både bøger og laver tekstilkunst. Esben Weile Kjær er både digter, performancekunstner og model. Emma Sehested Høeg står både på teaterscenen og skriver musik. 

Jeg kan tænke: Spred ikke jeres talenter tynde og rastløse, hold fast i kernen af det, I gør bedst.

Men lykken er jo at få den slags fordomme gjort til skamme. Selvfølgelig kan man ikke så regelret låse skaberkraften inde.

For der findes en ny kunstner, Melanie Kitti, født 1986, der ser ud til at kunne akkurat, hvad hun sætter sig for. Hun er undtagelsen, der bekræfter reglen – eller, endnu bedre, hun er helt ligeglad med mine dumme regler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her