Musikkritik
Læsetid: 3 min.

Tak til rapperen Little Simz for at udfordre vores moderne taknemmelighedsfetich

Der er mange ting, som den britiske rapper Little Simz ikke har lyst til at takke for på sit nye album ’NO THANK YOU’. Til gengæld er der grund til at takke hende for netop det album. Tak for oprøret mod påtvungen høflighed
Kultur
28. december 2022
Little Simz skal have tak for at udfordre vores moderne taknemmelighedsfetisch på ’NO THANK YOU’. For i hendes utak er der vigtige lektioner at hente. Lektioner i at mærke efter i sig selv, før man takker ja til noget, og i at sige fra, hvis noget føles forkert.

Little Simz skal have tak for at udfordre vores moderne taknemmelighedsfetisch på ’NO THANK YOU’. For i hendes utak er der vigtige lektioner at hente. Lektioner i at mærke efter i sig selv, før man takker ja til noget, og i at sige fra, hvis noget føles forkert.

PR Foto

En del af livet er at sige tak, også nogle gange, selv om man ikke mener det. Det lærer vi som børn. Men det gælder ikke længere for Little Simz. På sit nye og femte album, NO THANK YOU, siger den britiske rapper og sanger faktisk det modsatte. For der er meget, Little Simz ikke har lyst til at takke for. Falske smil, for eksempel. Hamsterhjulet. Direktører. Investorer. Hun siger nej tak til regler og traditioner. »Fuck rules and everything that’s traditional

Efter at have lyttet til NO THANK YOU skylder jeg til gengæld Little Simz en stor tak for netop det album. Tak for, at hendes tekster italesætter mange af os menneskers aktuelle følelsesmæssige tilstande så godt. Vi er udmattede og utilfredse, men arbejder hårdt på ikke at være udmattede og utilfredse, og det gør os endnu mere udmattede og utilfredse. »To make you feel good about yourself is exhausting.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her