Musikkritik
Læsetid: 3 min.

The Soft Moon laver mørk og indadvendt musik, man kan holde ud at lytte til i lang tid ad gangen

Albummet ’Exister’ fra amerikanske The Soft Moon er perfekt til at bearbejde det mørke, tunge og ugidelige. I denne tid, hvor lyset er på sit laveste, mærker man særligt, at Luiz Vasquez’ musik har terapeutiske evner
Hvis du føler, at det knugende mørke, der ligger over os for tiden, mangler en passende lydside, vil amerikanske The Soft Moons nye album ’Exister’ være det rette bud.

Hvis du føler, at det knugende mørke, der ligger over os for tiden, mangler en passende lydside, vil amerikanske The Soft Moons nye album ’Exister’ være det rette bud.

Matteo Nazzari

Kultur
2. januar 2023

Det er den mørkeste tid på året, og lyset trænger kun svagt ind i min lejlighed få timer om dagen. Det faktum er helt sikkert medvirkende til, at jeg har lyst til at bevæge mig rundt så lidt som muligt, og helst iført min dyne. På det her tidspunkt er jeg som regel også blevet træt af julehalløj. Jeg gider ikke høre flere julehit, hverken klassiske eller mere alternative udgaver. Jeg vil dog nødig ødelægge andres LED-pære-evindeligt-glødende julestemning – så jeg trækker mig som regel lidt tilbage fra det hele. Og her i min tilbagetrukkethed har jeg brug for at lytte til musik, der forstår mig, i stedet for bare at få mig til at føle mig asocial. Jeg har ikke brug for lysterapi, men mørketerapi.

Det er der heldigvis råd for i år. Amerikanske The Soft Moon har nemlig givet mig en julegave i utide; Det nye album Exister. Albummet er perfekt til at pleje og bearbejde det mørke, tunge og ugidelige, der rumsterer i ens vinterselv. Og nu hvor lyset er på sit laveste, er det, som om hans evner som musikalsk terapeut for alvor har effekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her