Filmkritik
Læsetid: 6 min.

Vellykket film om Whitney Houston kunne have haft godt af at følge hende helt derind, hvor det gør ondt

’Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody’ er et velspillet og til tider fremragende bud på den tragiske fortælling om en generationsstemme udsat for forræderi af far og ægtemand. Men den glorificerer hendes sørgelige endeligt unødigt
Naomi Ackie spiller hovedrollen som Whitney Houston i ’Whitney Houston: I wanna dance with somebody’, der blandt andet fortæller historien om popstjernens kærlighed til assistenten Robyn Crawford (Nafessa Williams).

Naomi Ackie spiller hovedrollen som Whitney Houston i ’Whitney Houston: I wanna dance with somebody’, der blandt andet fortæller historien om popstjernens kærlighed til assistenten Robyn Crawford (Nafessa Williams).

SF Studios 

Kultur
23. december 2022

Hvordan vil man huskes? Bare for det gode? Eller med alle knasterne og fejltagelserne og urimelighederne bevaret? Som en helgen eller som et menneske?

Efter nu to dokumentarfilm og to spillefilm må man i hvert fald erkende, at Whitney Houston har måttet finde sig i hele fire forfaldsfortællinger i billede og lyd: Der var engelske Nick Broomfield og østrigske Rudi Dolezals Whitney: Can I Be Me fra 2017 og skotske Kevin MacDonalds Whitney fra 2018.

Der var den amerikanske skuespiller og instruktør Angela Bassetts tv-film Whitney, der fik en lunken modtagelse i 2015. Og nu er der den amerikanske skuespiller og instruktør Kasi Lemmons’ biograffilm Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her