Musikkritik
Læsetid: 3 min.

Amerikanske SASAMI’s nye album er et personligt opgør med giftig positivitet

Amerikanske Sasami Ashworth vil med sin vidunderlige blanding af metal, pop og klassisk komposition minde os om, at livet er en blandet oplevelse og ikke altid dejligt
Hendes positur signalerer: Jeg er giftig, hold dig væk! Men den amerikanske sanger og musiker prøver ikke at skræmme os væk. Hun vil gerne have intimitet og kontakt.

Hendes positur signalerer: Jeg er giftig, hold dig væk! Men den amerikanske sanger og musiker prøver ikke at skræmme os væk. Hun vil gerne have intimitet og kontakt.

PR-foto

Kultur
25. januar 2023

SASAMI ruller sig ud som en giftslange på forsiden af sit nye, voldsomme (og voldsomt gode) album, Squeeze. Hendes positur signalerer: Jeg er giftig, hold dig væk! Men bag det hårde ydre søger den amerikanske sanger og musiker ikke at skræmme os væk. Hun vil gerne have intimitet og kontakt.

Hendes sange, der veksler mellem at være tunge, afreagerende heavy metal-numre, lettere, poprockede ballader, og særligt vidunderlige mellemting, er indtrængende ønsker om nærvær. Hun mumler hen over den tørre, minimale rocklyd, der definerer nummeret »Need It To Work«: »Do you like me?/ Do you notice me?«

Squeeze er SASAMI’s andet album. Og trods et ydre, der truer med kløftet tunge og grønlig gift, lader det til at være ment som en form for modgift. Et antistof mod den ekstreme positivitetsbølge, som har ramt os mennesker, og som sangeren føler har fået for stor indflydelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her