musikkritik
Læsetid: 7 min.

Artigeardit tager på sit nye album ansvar for sit – og dit – velbefindende

Med forbilledlig musikalsk rygdækning storrapper den dansk-albanske rapper på ’LÆNGE LEVE’ sine filosofiske undersøgelser af dét at overvinde selvhad og splittelse, slippe festen og omfavne balancen i det rolige langdistanceliv med sin udkårne

Med albummet LÆNGE LEVE har Artigeardit givet os et rørende og medrivende evangelium for kærlighed til sig selv og til alle andre.

Universal Music

Kultur
31. januar 2023

»Jeg tror det er på tide, at vi bliver ældre
Og jeg tror, at det er på tide, at vi ikke glemmer
At det her liv, det er vores
Men kun vores, hvis vi vælger,
« rappede dansk-albanske Ardit Aliti alias Artigeardit for fem år siden på sit debutalbum VILDEDAGE.

Men først nu ser det ud til, at den nu 26-årige rapper forløser ambitionen om at tage ansvar for sit liv; at han er i stand til at slippe festen og rent faktisk blive ældre.

Det har været et fast tema for Artigeardit: denne slingrevals mellem de ydre fristelser i nattelivet og den indre ro – i hjemmet, hans »lærkerede,« som han kalder det i dag.

Det er en udvikling, mange rappere skal igennem. Skiftet fra at stå på speederen til at stå på stedet og slå rødder. Ikke så megen horisontal bevægelse, men til gengæld en del lodret fordybelse. De får én fast kæreste, de får måske børn, de mærker angsten for at miste noget uventet dyrebart. Om det så er amerikanske Jay-Z eller danske Sivas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Her deler vi den i hele familien!