Bogkritik
Læsetid: 10 min.

Bret Easton Ellis blev ’poster child’ for Generation X. Nu er han tilbage

Bret Easton Ellis, forfatteren til ’American Psycho’, har i årtier splittet det amerikanske kulturliv. Han er berømt og berygtet og gået fra at blive kaldt progressiv til reaktionær. Nu er han for første gang i 13 år aktuel med en roman
Man kan spørge sig selv, hvad ’The Shards’ tilfører, som ikke allerede var der i fortællingen om Clay fra ’Under nul’, men der er alligevel en glæde ved, at den på mange måder leverer et mere komplekst billede af fortiden, end Ellis gjorde i essaysamlingen ’White’.

Man kan spørge sig selv, hvad ’The Shards’ tilfører, som ikke allerede var der i fortællingen om Clay fra ’Under nul’, men der er alligevel en glæde ved, at den på mange måder leverer et mere komplekst billede af fortiden, end Ellis gjorde i essaysamlingen ’White’.

Joel Saget

Kultur
27. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Historien om Bret Easton Ellis er historien om en litterær sensation. Historien om en dreng, der blev stjerne fra den ene dag til den anden. »Mørkets prins,« som han lettere ironisk kalder sig selv i prologen til sin nye roman The Shards. Romanen er den første fra Ellis’ hånd i 13 år og en tilbagevenden til L.A. omkring 1980 og det miljø, han for godt 40 år siden beskrev i sin debutroman Under Nul.

Siden romanen Imperial Bedrooms fra 2010 har Ellis mest af alt gjort sig bemærket for sine ikke så lidt kontroversielle holdninger, som oftest serveret i twitterrants. I en række tweets konstaterede Ellis for eksempel, at den amerikanske filminstruktør Kathryn Bigelow primært var velanset på grund af sit køn og sit udseende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her