Bogkritik
Læsetid: 5 min.

Édouard Louis’ nye roman er både modstandskamp og litteratur af højeste karat

Édouard Louis’ femte roman er mere litterært eksperimenterende og mere melankolsk overbevisende end nogensinde før. ’Forandringens metode’ er en bog om paranoia, hævn og de omkostninger, det har at bryde med sit ophav – hvis man da når så langt
Édouard Louis blev født i 1992 i en nordfransk arbejderlandsby og debuterede i 2014 med den selvbiografiske ’Færdig med Eddy Belleguele’.

Édouard Louis blev født i 1992 i en nordfransk arbejderlandsby og debuterede i 2014 med den selvbiografiske ’Færdig med Eddy Belleguele’.

Christopher Anderson/Magnum Photos/RItzau Scanpix

Kultur
6. januar 2023

Kan man ændre sit liv, som man vender en side i en bog? Bladrer man lidt i Édouard Louis’ allerede femte udgivelse Forvandlingens metode, skulle man tro at ja, så let er det.

På en højreside finder man et foto af forfatteren som kvabset teenager med kasket, solbriller og småsmart posering ved et udsigtspunkt. Næste sides fotografi kan ikke være meget ældre – alligevel har det negativets kvalitet. For her er den unge mand åleslank og ranglet, iført sorte habitbukser, hvid skjorte og et smalt slips. Han læner sig op ad en væg, dybt opslugt af en bog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Hvordan nogen nogensinde har set en modsætning imellem klasseoprør og litterært eksperiment, forstår jeg ikke.
Det er da indlysende, at man kun kan tale om det i eksperimentets form.