musikkritik
Læsetid: 7 min.

Iggy Pop ligger på sit nye album under for den økonomiske kalkule, han altid har raset imod

Når 75-årige Iggy Pop indtager en scene, er han stadig en af rockens mest karismatiske skikkelser. Desværre er hans nye album blottet for den charme og virker snarere som et kalkuleret forsøg på at puste nyt liv i mytologien om urpunkeren
Noget af det værste, Iggy Pop kunne forestille sig, var at skulle arbejdet sammen med en rigtig producer. Derfor giver det næsten myrekryb at lytte til ’Every Loser’, der lyder som levendegørelsen af Iggys mareridt. Men Rasmus Steffensen vil stadig gerne opleve punklegenden live.

Noget af det værste, Iggy Pop kunne forestille sig, var at skulle arbejdet sammen med en rigtig producer. Derfor giver det næsten myrekryb at lytte til ’Every Loser’, der lyder som levendegørelsen af Iggys mareridt. Men Rasmus Steffensen vil stadig gerne opleve punklegenden live.

Loic Venance

Kultur
10. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Ægte rocklegender hænger ikke på træerne. De fleste er enten døde, pensionerede eller forvandlet til rene museumsgenstande. Alligevel var jeg så privilegeret at opleve to vaskeægte eksemplarer på scenen i 2022: Bob Dylan og Iggy Pop. Begge har indiskutabelt skrevet sig ind i rockhistorien, og begge leverer stadig fremragende koncerter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gad vide om den gamle knaldperle er løbet tør for penge, siden han fortsætter? Leonard Cohen måtte jo pludseligt blive aktiv igen, da han mistede sin pensionsopsparing :o/

Jeg synes at jeg svagt kan huske fra min pure ungdom (Vi Unge?), at Iggy Pop har slået en scenestormer ihjel, eller fordærvet. Ikke med vilje, men Iggy sprang rundt og svingede vildt med et brækket mikrofonstativ, som ramte en scenestormer i hovedet.

Alan Frederiksen

Leonard Cohen indspillede faktisk nogle meget anmelderroste albums, da han genoptog karrieren. Jeg har ikke lyttet til dem. Bob Dylan udgav albummet Rough and Rowdy Ways, da han var 79 år. Et fedt album, som jeg ikke ville have været foruden.

Så mange af de gamle "are still going strong".