P1’s nye sportspodcast vil gerne lyde som Genstart, men ved vist ikke selv hvorfor

Med Tyvstart virker P1 fast besluttet på at lave Genstart, bare med sport. Desværre lader folkene bag ikke til at være tilsvarende afklarede om ambitionsniveauet, målgruppen eller meningen med de fortællende greb
Brock Purdy er årets feel good-fortælling i amerikansk fodbold. Men ingen har altså lyst til at høre Claus Elming svare på, »hvor meget« han tror, Purdys liv har ændret sig over de seneste måneder.

Brock Purdy er årets feel good-fortælling i amerikansk fodbold. Men ingen har altså lyst til at høre Claus Elming svare på, »hvor meget« han tror, Purdys liv har ændret sig over de seneste måneder.

Bill Streicher/Ritzau Scanpix

Kultur
31. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Kunne man virkelig skrive en hel bog »bare om den ordinære spilletid« af Danmarks kvartfinale mod Egypten til håndbold-VM i 2021, sådan som værten hævder tre minutter inde i det allerførste program af P1’s nye podcast om sport, Tyvstart?

I programbeskrivelsen lokker DR med at ville skildre »de største stjerner« og »vildeste overraskelser«, og værten tøver ikke med at slå fast, når noget er »episk«, »vildt«, »helt vildt« eller slet og ret »historiens vildeste«.

Som navnet indikerer, og som det lader til at være tilfældet med hele det nye P1, er også Tyvstart formet i billedet af den populære nyhedspodcast Genstart. Foruden opsætningen med en enkelt gæst og vanen med hele tiden at fortælle lytteren direkte, at det, man nu hører, altså er interessant, har man fra Genstart også ladet sig inspirere af den dramatiske underlægningsmusik, og det fortællende forløb, som har én tydelig hovedperson. 

Genstart, bare om sport. Det er i udgangspunktet en nogenlunde idé. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gert Friis Christiansen

Det lyder som en beskrivelse af almindelig sportsjournalistik, eller meget tv-journalistik i det hele taget, men hvad føler I ?

Hvem i DK interesserer sig for amerikansk moslebold? (At kalde det fordbold er misvisende)

*fodbold