Tv-kritik
Læsetid: 5 min.

’Sirius’ er lige nøjagtigt det storladne eventyr, vi har brug for

Dokumentarserien om slædepatruljen Sirius er lige dele maskulin eskapisme og storslået naturbesyngelse. Og mere behøver den faktisk ikke at være
I mere end tre år har den danske dokumentarist Lasse Rahbek fulgt Siriuspatruljens medlemmer som tredjemand på slæderejserne i de nordøstgrønlandske fjelde.

I mere end tre år har den danske dokumentarist Lasse Rahbek fulgt Siriuspatruljens medlemmer som tredjemand på slæderejserne i de nordøstgrønlandske fjelde.

Lasse Rahbek

Kultur
16. januar 2023

De er små prikker, mændene og hundene, i droneperspektiv. På de kæmpe isflader, som de møjsommeligt bevæger sig hen over, og med de nordøstgrønlandske fjelde som bagtæppe, bliver de så uendeligt ubetydelige.

»Vi er bittesmå pissemyrer,« tænker jeg, snupper en Oreo mere og putter mig dybere ned under dynen – temperaturen er helt nede på fem-seks grader i København denne lørdag aften, hvor jeg har sat mig til at se den storslåede dokumentarserie Sirius af den danske dokumentarist Lasse Rahbek, der lige nu kan ses på DR.

Serien følger 12 mænd, 69 hunde og 16.000 kilometer kyststrækning, som de skal ligne at patruljere. Og det i temperaturer, der kan dale til minus 50.

Lasse Rahbek har brugt mere end tre år på at lave optagelserne og måtte i den forbindelse indgå på lige fod med patruljens medlemmer som tredjemand på slæderejserne, hvilket i praksis vil sige på ski ved siden af dem. Nordøstgrønland er ikke for badegæster. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Super flot og seværdig serie. Mere.

Jesper Sano Højdal, Viggo Okholm og Claus Voltelen anbefalede denne kommentar
Inge Kastberg Petersen

Helt enig, Anne von Sperling - det er en …….. alle dine superlativer …………. og jeg knuselsker, at dokumentaristen er fysisk usynlig.

Jesper Johannsen

Lidt som kameramanden, der løber baglæns hele maratonen for at filme løbet :-)