Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Superhelten Vision har reddet Jorden 37 gange. Nu vil han have sig et normalt liv

Ny tegneserie om superhelten The Vision udforsker vores normalitetsbegreb, og hvor ødelæggende det kan være, når det ophøjes til ideal
En superhelt flytter til sovebyen Arlington i Virginia, forstad til Washington, D.C., med sin til formålet skabte syntezoide-familie: hustruen Virginia og børnene Vin og Viv, der er »kodet til at være 16 år«. Vi møder denne kernefamilie på dørtærsklen til deres parcelhus.

En superhelt flytter til sovebyen Arlington i Virginia, forstad til Washington, D.C., med sin til formålet skabte syntezoide-familie: hustruen Virginia og børnene Vin og Viv, der er »kodet til at være 16 år«. Vi møder denne kernefamilie på dørtærsklen til deres parcelhus.

’The Vision – Næsten menneskelig’/forlaget Fahrenheit

Kultur
6. januar 2023

Superhelten The Vision, som de fleste nok kender fra Marvel-filmene og navnlig tv-serien WandaVision, har en lang kompliceret historie. Den strækker sig faktisk væsentligt længere tilbage end hans første optræden i et tegneserieblad om The Avengers i 1968, men lad os ikke fortabe os her. I deres tegneserie om figuren fra 2015-16, som nu er udkommet på dansk, forsøger forfatter Tom King, tegner Gabriel Hernández Walta og farvelægger Jordi Bellaire at samle trådene i et kuldslået bergmansk kammerspil om familie og trauma.

Rødhudede The Vision er et kunstigt menneske, en såkaldt ’syntezoide’, skabt af den kunstige intelligens Ultron – også kendt fra Marvel-filmene – til at hjælpe ham med at udslette menneskeheden. I Roy Thomas og John Buscemas historie fra 1968 bryder han imidlertid sin kodning og vender sig, som nyslået medlem af superheltegruppen The Avengers, imod sin skaber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her