Filmkritik
Læsetid: 5 min.

’The Banshees of Inisherin’ er en vidunderligt medrivende og smuk film

Martin McDonaghs brillante ’The Banshees of Inisherin’ handler om et venskab, der går i stykker, og de overraskende konsekvenser det får
En forvirret Pádraic (Colin Farrell) kigger ind ad vinduet hos vennen Colm (Brendan Gleeson), der i Martin McDonaghs ’The Banshees of Inisherin’ ikke vil være venner med ham længere. Foto: Jonathan Hession/Serchlight/Disney

En forvirret Pádraic (Colin Farrell) kigger ind ad vinduet hos vennen Colm (Brendan Gleeson), der i Martin McDonaghs ’The Banshees of Inisherin’ ikke vil være venner med ham længere. Foto: Jonathan Hession/Serchlight/Disney

Kultur
26. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Hvad ville du gøre, hvis din bedste ven sagde til dig, at han ikke længere ville være din ven? At han ikke brød sig om dig, og at han syntes, at du var kedelig?

Personligt ville jeg nok have svært ved at tro på det, og jeg ville enten slå det hen som en spøg eller forsøge at finde ud af, om der lå noget andet bag. Men jeg ville også begynde at spekulere over, om der nu også var noget om det. Om der var en god grund til, at han ikke ville være min ven. At jeg rent faktisk var kedelig og kun talte om ligegyldige ting.

Det og meget andet handler Martin McDonaghs nye, brillante og tragikomiske film, The Banshees of Inisherin, om. Britiske McDonagh er kendt for sine markante historier, som blander humor og drama, for eksempel In Bruges (2008) og Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017), og han har en fantastisk evne til både at portrættere mennesker og skrive dialog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Den film vil jeg se. Jeg nød "In Bruges" flere gange.