Bogkritik
Læsetid: 4 min.

To verdenskrige, et militærdiktatur og hjemsøgte huse – der er smæk for skillingen i Miguel Bonnefoys ’Arven’

Miguel Bonnefoys første bog på dansk ’Arven’, der har vundet De franske boghandleres pris i 2021, slæber også forrige århundredes sprog og verdensopfattelse med sig. Romanen foregiver at handle om Chile, men er uhelbredeligt frankofil
’Arven’ er såmænd underholdende og også gribende, men der er en vis fortælleimperialisme i romanens insisteren på at gøre franskmændene til dem, der får verdens tandhjul til at dreje rundt.

’Arven’ er såmænd underholdende og også gribende, men der er en vis fortælleimperialisme i romanens insisteren på at gøre franskmændene til dem, der får verdens tandhjul til at dreje rundt.

Joel Saget

Kultur
13. januar 2023

Nogle bøger er også tidsrejser. Den fransk-chilensk-venezuelanske forfatter Miguel Bonnefoys første roman på dansk, Arven, transporterede mig direkte til foråret 2018, hvor jeg rejste rundt i Chile. Jeg skulle egentlig have studeret, men en måned efter min ankomst udbrød der universitetsstrejke.

Uden netværk, men med et SU-lån i ryggen, så jeg solopgange over Atacamaørkenens saltsøer og vilde heste i Cajón del Maipo. Jeg misundte Pablo Nerudas huse langs stillehavskysten og besøgte mindesmærker for de arrestanter under militærdiktaturet, der aldrig dukkede levende op igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her