Podcastkritik
Læsetid: 9 min.

Tror din yogalærer, at Hillary Clinton er et reptil?

De progressive i byerne dyrker yoga og sender positive vibrationer i behørig afstand fra de paranoide højreorienterede Qanon-bonderøve. Men der er et stadigt større overlap mellem wellnessdyrkerne og konspirationsteoretikerne, hævder to podcast. Og det har fået et navn: Konspiritualitet
De progressive i byerne dyrker yoga og sender positive vibrationer i behørig afstand fra de paranoide højreorienterede Qanon-bonderøve. Men der er et stadigt større overlap mellem wellnessdyrkerne og konspirationsteoretikerne, hævder to podcast. Og det har fået et navn: Konspiritualitet

Sofie Holm Larsen

Kultur
3. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Guru Jagats trofaste følgere havde i en rum tid forsøgt at bortforklare hendes stadig hyppigere brug af begreber som »relative sandheder« og »the great awakening« og det var lykkedes. For godt nok lugtede sprogbrugen fælt af noget, der stammede fra internettets gakkede højrefløj, men det lå jo samtidig ikke milevidt fra den lingo, som man kunne forvente af en yogalærer fra Venice Beach. Og da det jo ikke er hver dag, at man møder et så spirituelt oplyst menneske som Guru Jagat, ville hendes elever nødig rigtig høre, hvad hun faktisk sagde.

Men da Guru Jagat i december 2020 inviterede den nok mest globalt indflydelsesrige konspirationsteoretiker, briten David Icke, ind i sin podcast til en snak om coronapandemien, kunne de ikke længere ignorere det. Især ikke da hun, uden snert af hverken ironi eller kritisk stillingtagen, spurgte ham om, i hvor høj grad han vurderede, at coronakrisen havde sammenhæng med forskydningerne i de parallelle tidsaldre og krybdyrsinvasionen fra rummet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Usædvanligt underholdende, og på samme tid virkeligt skræmmende. Tak for den anmeldelse.

kunsten at klappe med en hånd .)