Filmkritik
Læsetid: 4 min.

’De 8 bjerge’ er en både besættende og bjergtagende film om venskab og om at finde vej i livet

Der bliver besteget både ydre og indre bjerge i Felix van Groeningen og Charlotte Vandermeerschs betagende nye film, ’De 8 bjerge’, en bittersød fortælling om to gode venner og bjerget, der i den grad tager bo i dem
Da Bruno (Alessandro Borghi) og Pietro (Luca Marinelli) mødes som børn på et bjerg i alperne, bliver de bedste venner, og det er et venskab, der varer livet igennem i Felix van Groeningen og Charlotte Vandermeerschs smukke nye film, ’De 8 bjerge’.

Da Bruno (Alessandro Borghi) og Pietro (Luca Marinelli) mødes som børn på et bjerg i alperne, bliver de bedste venner, og det er et venskab, der varer livet igennem i Felix van Groeningen og Charlotte Vandermeerschs smukke nye film, ’De 8 bjerge’.

Camera Film

Kultur
9. februar 2023

Det begynder med et møde. Snart 12-årige Pietro (Lupo Barbiero) møder snart 11-årige Bruno (Cristiano Sassella) i den lille landsby i de italienske alper, hvor Pietro er på ferie med sine forældre, og hvor Bruno bor sammen med sin tante og onkel. Bruno er det eneste barn i byen, der er ved at uddø, og de to drenge bliver snart hinandens bedste venner.

Pietro og hans familie bor til daglig i storbyen Torino, og tiden mellem sommerferierne falder Pietro lang, men om sommeren tumler han og Bruno rundt i bjerge og dale og gamle forladte huse, når Bruno altså ikke røgter kvæg og malker køer for sin onkel og tante. Mælken bruger onklen til at fremstille ost et sted længere oppe på bjerget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her