Musikkritik
Læsetid: 4 min.

Årtiets mest lovende debut blev aldrig udgivet. Nu kan – skal! – du høre den

Capital Fluxus lavede musik om det moderne Europas barske realiteter med en hiphop-lyd, som aldrig var hørt mage til før. Og så gik gruppen i opløsning. Det har efterladt et hul i den europæiske musikhistorie. Men nu er deres udødelige svanesang af en EP tilgængelig
Capital Fluxus havde rødder i Sverige, Frankrig, Rwanda og senere Danmark og var inspireret af både afro-trap og vestlig pop- og klubmusik.

Capital Fluxus havde rødder i Sverige, Frankrig, Rwanda og senere Danmark og var inspireret af både afro-trap og vestlig pop- og klubmusik.

PR-foto

Kultur
14. februar 2023

Den politiske hiphop-EP NEO-EUROPE er historien om fire venner med forskellig baggrund, der rejste, festede og hængte ud, mens de stillede sig selv spørgsmål til det Europa, de levede i – hvad for et sted var det blevet? For hvem? Og med hvilke konsekvenser?

De var en multinational hip hop-gruppe, Capital Fluxus, sat sammen af sangere, rappere og musikproducere, som bevægede sig i et multivers af genrer. De havde rødder i Sverige, Frankrig, Rwanda og senere Danmark og var inspireret af både afro-trap og vestlig pop- og klubmusik. Af mere eller mindre tilfældige årsager var København blevet den base, hvor de samledes om at lave musik. Flerheden af identiteter og livsoplevelser var – sammen med den på det tidspunkt igangværende såkaldte flygtningekrise og den spirende nye opfattelse af Europa – drivkraften bag projektet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

Som sagt - så gjort. Et kunstværk