teaterkritik
Læsetid: 4 min.

Asta August er frygtindgydende som dødsbesat Elektra

Hævnens nødvendighed dunker i Asta Augusts voldsomme puls over for Lotte Andersens forfærdede skikkelse i opgøret mellem datter og mor i ’Elektra’ på Husets Teater
Asta August er en dødsbesat Elektra i forestilligen af samme navn på Husets Teater.

Asta August er en dødsbesat Elektra i forestilligen af samme navn på Husets Teater.

Emilia Therese

Kultur
2. februar 2023

Den solgule farve skinner igen forræderisk i organza og tyl på Husets Teater, hvor trilogien om de græske tragediers vrede kvinder indledtes med Fædra og nu er nået til Elektra. Det gule stof lyser igen på scenen sammen med et langt, dræbende reb – og med blod, der siver og drypper og sjasker. Ingen hud er uplettet. Alle i denne følelsesstorm smudses til med dødbringende, røde stænk, mens personerne langsomt forbløder i deres egen hævn – psykisk og fysisk. Med skuespillerne helt tæt på tilskuerne.

Elektra er navnet på kongedatteren, der vedblev at elske sin far Agamemnon, efter han ofrede hendes storesøster Ifigenia til guderne for at sikre sin flåde vind i sejlene i kampen mod Troja – et drab, der fik hendes mor Klytaimnestra til at slå manden ihjel, da han kom hjem fra krigen med sin hjembragte elskerindeslave Kassandra. Hvorefter Elektra hævnede sin far … Sådan kort fortalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her