teaterkritik
Læsetid: 8 min.

Emma Sehested Høeg og Ditte Hansen lyser stærkest på tidens teaterscener

Kvinder dominerer teaterrepertoiret lige nu, og teaterredaktøren har set ’Farvel til Madonna’, ’Stuepigerne’, ’Væggen’ og ’The Humans’, hvor kraftfulde kvindeskikkelser fejer mændene af scenen. Trods stærke mænd er det nemlig kvindernes vrede, had, hævn, seksualitet, omsorg og kærlighed, der står i centrum
Emma Sehested Høeg optræder som sin egen kultfigur i ’Farvel til Madonna’ på Republique.

Emma Sehested Høeg optræder som sin egen kultfigur i ’Farvel til Madonna’ på Republique.

Sarah Buthmann

Kultur
14. februar 2023

Teatret bliver domineret af kvinder i øjeblikket. Kvindelige skuespillere på scenerne, men også kvinder bag scenerne – kvindelige dramatikere, instruktører, scenografer og komponister. Kvinder, der griber opmærksomheden og udtrykker det, der ligger dem på sinde.

Denne uges mest hypede teaterbegivenhed er Farvel til Madonna med Emma Sehested Høeg på Republique. Den 29-årige skuespiller og sangskriver har allerede skabt kult omkring sin person, og hun har netop modtaget en Robert for Bedste kvindelige birolle i tv-serien Orkestret. Teatret har da også allerede mirakuløst meldt udsolgt til hele spilleperioden.

Når Emma Sehested Høeg træder ind på scenen iført krinolinekjole med tylsskørter fortil og nøgne balder bagtil, hujer folk vildt som til en koncert. Og da hun senere træder ind på scenen iført scenografen Petrusjka Miehe-Renards smukke, tætsiddende kjole med et kvindeligt nøgenprint på, er publikum nærmest ekstatisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Margit Johansen

Dejligt, at det er i vores tid at teaterkritikerne får øjnene op for den drivende dynamik på scenerne. Det har taget sin tid - 2-3000 år plus minus.