Filmkritik
Læsetid: 3 min.

Den finske dokumentarfilm ’Karaoke Paradise’ skildrer rørende karaoke som selvhjælpssang

Den melankolske feel good-dokumentarfilm ’Karaoke Paradise’ fortæller om finner, som selvhjælpssynger og finder en sammenhæng i at gribe mikrofonen foran andre
Laura og Iina synger til hinanden i Einari Paakkanens dokumentarfilm ’Karaoke Paradise’, der fører os med ind i den finske kærlighed til karaoke. Foto: Marita Hallfors/Film Bazar

Laura og Iina synger til hinanden i Einari Paakkanens dokumentarfilm ’Karaoke Paradise’, der fører os med ind i den finske kærlighed til karaoke. Foto: Marita Hallfors/Film Bazar

Kultur
2. februar 2023

Der er mange ensomme mennesker i Finland, konstateres det i Einari Paakkanens melankolske feel good-dokumentarfilm Karaoke Paradise, som fører os med ind i den finske kærlighed til karaoke, hvad enten det er på klubben eller til konkurrence, i garagen, i saunaen eller på plejehjemmet.

En del af de ensomme eksistenser møder filmens karaokefacilitator, Evi, som jævnligt pakker sit musikanlæg ind i sin bil og drager ud i det finske land for at give folk mulighed for at synge deres følelser ud.

Fra starten er karaokeøjeblikkene et dragende filmisk sted at være, for det er både meget nøgent og overvældende udtryksfuldt, når almindelige mennesker stiller sig op på en scene og hæver sangstemmen. Paakkanen fører os fra de første scener vidt omkring, og man frygter først et lidt rodet freakshow, som på udstillende vis klipper løs, mens folk på tværs af tid og sted synger de samme slagere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her