Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Francois Hartog er en af vor tids helt afgørende fortolkere af tidslighed

Alt skal ske lige nu, vi lider af ’fear of missing out’ og live-tweeter alting – men hvor kommer al den nutidsmani fra, og er det tegn på en dybere forskydning i vores omgang med tid? Det hævder en ny bog
I den kristne periode har vi den kristne kirkes forsøg på at dominere tiden med højtider og ikke mindst med verdens begyndelse hos Gud, siden endnu mere prægnant med Jesu fødsel. Billedet er et olimaleri af Jesu fødsel malet af Il Tintoretto i 1610.

I den kristne periode har vi den kristne kirkes forsøg på at dominere tiden med højtider og ikke mindst med verdens begyndelse hos Gud, siden endnu mere prægnant med Jesu fødsel. Billedet er et olimaleri af Jesu fødsel malet af Il Tintoretto i 1610.

The Granger Collection

Kultur
3. februar 2023

Den franske idéhistoriker Francois Hartog er en af nutidens mest prominente og indflydelsesrige fortolkere af temporalitet, det vil sige vores forståelse af og omgang med tid. I 2003 udgav han på fransk en bog, der i 2001 blev oversat til engelsk som Regimes of Historicity – Presentism and Experiences of Time, der hurtigt blev en afgørende reference for den række af samtidsfortolkere der ser nutiden som en særlig temporal epoke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her