teaterkritik
Læsetid: 5 min.

En gotisk vampyrforestilling føles mere vedkommende end en musical om amerikanere i krig

Musikdramatikken lokker. ’Miss Saigon’ på Det Ny Teater er flot, men mangler en bærende idé, mens ’Dracula’ er en opløftende oplevelse på Aarhus Teater med forjættende musik af Marcus Aurelius Hjelmborg for Den Jyske Operas Kor
Musikken og den æstetiske mystik lokker tilskueren til at føle sig draget af vampyrens kraft i ’Dracula’ på Aarhus Teater.

Musikken og den æstetiske mystik lokker tilskueren til at føle sig draget af vampyrens kraft i ’Dracula’ på Aarhus Teater.

Emilia Therese

Kultur
15. februar 2023

Musicals og musikforestillinger lokker med velsyngende performere, lækker musik og overdådige kostumer. Men de kæmper tit med en ufarlig eller ligegyldig handling. Derfor er der da også af og til teatre, der forsøger at iscenesætte musicals på nye måder – eller skabe helt nye musikdramatiske udtryk. I denne uge har der været premiere på to store satsninger: Musicalen Miss Saigon på Det Ny Teater i København og Dracula på Aarhus Teater.

Da Miss Saigon havde danmarkspremiere på Østre Gasværk i 1996, hvor Morten Grunwald skabte en forrygende iscenesættelse, skrev jeg: »Sådan skal Miss Saigon simpelthen spilles: Med beskedenhed og store armbevægelser på én gang. Med lige dele sørgmodighed og show. Og med en selvironi, der snerter lige så umiskendeligt som pistolmundingen i nakken.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her