bogkritik
Læsetid: 8 min.

Ny bog om anmelderi har skabt stor debat i Norge. Lad os håbe, det samme sker i Danmark

Litteraturkritiker Kjetil Røed vil gøre sig fri af sin tidligere praksis, som han også anklager mange kolleger for at praktisere: Den rigide smagsdom, der inddeler efter ’god’ og ’dårlig’. I stedet vil han gå efter sensibilitet i anmelderiet
Kultur
3. februar 2023
Som respons på anmeldernes subjektive smagsdomme, fordomsfuldhed og letkøbte brutalitet har mange forsøgt at indføre en ny sensualitet i fortolkningen, som for eksempel Susan Sontag har formuleret det.

Som respons på anmeldernes subjektive smagsdomme, fordomsfuldhed og letkøbte brutalitet har mange forsøgt at indføre en ny sensualitet i fortolkningen, som for eksempel Susan Sontag har formuleret det.

Cato Lein

Da Jürgen Habermas beskrev opkomsten af en borgerlig offentlighed i oplysningstiden, var et spirende element den kritiske anmeldelse af kunstneriske værker. I pagt med en gryende kunstnerisk praksis, fri for mæcener og adeliges bevogtning, blev vurderingen af tekster og værker en uomgængelig del af den offentlige samtale. Men det har næppe nogensinde været et gnidningsfrit ægteskab, for hvad berettiger egentlig anmelderen til at fælde dom over et værk?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her