Musikkritik
Læsetid: 4 min.

Rapperen Lil Yachty har travlt med at blive genfødt som psykedelisk rockidol

Nogle gange skal man lave en håndbremsevending for at komme i en ny retning. Som den amerikanske rapper Lil Yachty lige nu. Han har forladt hiphoppen til fordel for psykedelisk rock beslægtet med Pink Floyds klassiker ’The Dark Side of The Moon’. Og det fungerer

Lil Yachty opfandt sin egen genre, ’bubblegum trap’, og nu er han stukket ud i solsystemet med noget ægte overraskende: et psykedelisk rock/funk/soul-album.

Tom Harrison from Crowns Owls

Kultur
23. februar 2023

Bob Dylan. Radiohead. Og Lil Yachty.

Måske ikke det mest oplagte musikalske selskab for denne 25-årige rapper fra Atlanta, Georgia. Men disse to hvide fænomener slægtes på grund af den unge afroamerikanske hedspore i ét væsentligt aspekt: De har alle trukket i den kunstneriske håndbremse for at lave en radikal retningsændring.

Amerikanske Bob Dylan forlod sin akustiske folkmusik til fordel for et elektrisk udtryk i 1965. Og den britiske kvintet Radiohead vinkede i 2000 farvel til deres hymniske rock fra mesterværket OK Computer. I stedet gik de på Kid A i gang med elektroniske klangflader, mindre sangbare numre og forsanger Thom Yorkes stemme opløst i digitale effekter.

Ja, med Lil Yachtys nye, femte, strålende album Let’s Start Here. kan man også tale om en konvertering til et helt nyt udtryk i familie med Kanye Wests 808s & Heartbreak, hvor han forlod sine højt elskede soulsamplede storværker og barberede sine sange ned til benmagre hjertesorger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her