musikkritik
Læsetid: 4 min.

Søs Gunver Rybergs elektronika er ikke baggrundsmusik. Dit middagsselskab ville splintres i tusind stykker

Det kan være en stor frihed at slippe for sangtekster. I stedet kan man fortælle sine egne historier og fortolke frit. Som på danske Søs Gunver Rybergs fremragende, abstrakte album ’Spine’
Man gør klogt i at koncentrere sig om musikken på danske Søs Gunver Rybergs fremragende, abstrakte album ’Spine’. Musikken er for krævende til at være baggrundsmusik.

 

Man gør klogt i at koncentrere sig om musikken på danske Søs Gunver Rybergs fremragende, abstrakte album ’Spine’. Musikken er for krævende til at være baggrundsmusik.

 

Dalin Waldo

Kultur
9. februar 2023

Det er næsten som at træde ind i den mørke fyrreskov i Twin Peaks, når de fede, mørke, melankolske synthharmonier begynder at trække vejret på titelnummeret på danske Søs Gunver Rybergs nye, fremragende album Spine.

Vi træder ind i et stemningsfuldt mørke tilsat desorienterende toner, der flimrer som ildfluer høje på energidrik.

Vi må selv navigere i nummeret. Og i det hele taget på Spine, der borer sig ned i nuets kompleksitet – men også har mindelser om den elektronisk musikrevolutionære tid i 1990’erne.

Efterkrigstidens pionerer

Elektronisk musik er for længst blevet soundtracket til vores hverdag og fest. Den er drivkraften i poppen, om det så er Bad Bunny, Rosalía, Burna Boy, Taylor Swift, Metro Boomin eller Drake. Det er typisk elektronikken, der står for pulsen, bassen, de glitrende klange.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

'Spine' er småkedelig højtalermusik som de kunne spille i parfumeriet i et eksklusivt spansk stormagasin.
Lyt i stedet til det flere år gamle nummer fra samme kunstner. Det hedder 'Skolezit.' Her er der fart på!