teaterkritik
Læsetid: 5 min.

Tænk, hvis vi alle var modige som den fiktive pensionist Anita, der bare vil have lov til at dø

Den 67-årige pensionist Anita passer perfekt ind i Nordjyllands og resten af Danmarks fortælling om mennesker, der føler sig svigtet af systemet. Vi ender med at knuselske Marie Knudsen Foghs Anita. Hende, der bare vil have lov til at dø
Marie Knudsen Fogh troner i sin læderstol øverst i et helt livs rodebunke af loppefund i rollen som den elskelige, men syge, 67-årige pensionist Anita i Henrik Szklanys samfundskritiske folkekomedie ’Dødsbo på pløjemarken’.

Marie Knudsen Fogh troner i sin læderstol øverst i et helt livs rodebunke af loppefund i rollen som den elskelige, men syge, 67-årige pensionist Anita i Henrik Szklanys samfundskritiske folkekomedie ’Dødsbo på pløjemarken’.

Allan Toft

Kultur
6. februar 2023

Marie Knudsen Fogh er en generøs skuespiller. Uforfærdet og uforfængeligt stiller hun sin krop og sin begavelse til rådighed for de roller, som hun bliver sat til at spille – nærmest gennemsigtigt ærligt. Den kun 37-årige skuespiller er helt sin egen. Hun har allerede spillet roller af flere generationer på Aalborg Teater, hvor hun har været del af ensemblet i 2016. Sidste sæson i rollen som den midaldrende Martha i Hvem er bange for Virginia Woolf, hvilket sikrede hende Teaterpokalen fra Foreningen Danske Teaterjournalister.

Nu har Marie Knudsen Fogh så igen omskabt sig selv til den fiktive pensionistfigur Anita på 67 år i tredje del af Henrik Szklanys nyskrevne trilogi, der handler om en kvinde, der kæmper mod systemet. Hun spillede nemlig også Anita i første del af trilogien, Alle mulige ting til salg, i 2018 – og derefter i fortsættelsen, Revolution i kommunen, i 2020. Og nu i afslutningen af trilogien med Dødsbo på pløjemarken

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her